perjantai 31. toukokuuta 2013

Uusia näkökulmia napapiirin alueen käyttöön

Ihania uusia ideoita ja näkökulmia on jälleen saatu napapiirin alueen suunnitteluun!
Kaksi opintojaksoa eri aloilta oli nyt loppukeväämmällä mukana Case Napapiirissä ja molemmilta opintojaksoilta äänestettiin parhaat työt. Hoitoalan opiskelijoiden ryhmästä voitti suunnitelma Sense of Seasons (suunnitelma on sivun viimeinen), jonka takana ovat Henna Alanko, Maria Ikäheimo, Merja Kallo ja Anna Kaukonen.
Metsäinsinöörien ja agrologien ryhmästä voitti suunnitelma Koe, Näe ja Selviydy (suunnitelma on sivun kolmas), jonka tekijänä ovat Mia Aalto, Mia-Maria Riipi, Hanna Palojärvi, Erika Tervahauta, Tiia Hyrkäs ja Johanna Kaltiokumpu.

Case Napapiirin alueen ideointiin ja suunnitteluun osallistuivat kevään aikana myös terveydenhoitoalaa sekä metsäinsinööriksi ja agrologiksi opiskelevat. Oli todella hienoa saada Case Napapiiriin uusia näkökulmia aloilta, joiden ei oleteta automaattisesti olevan mukana aluesuunnittelussa saatikka matkailuun liitettävässä ideoinnissa. Terveydenhoitaja-opiskelijat ja metsäinsinöörit ja agrologit ideoivat omissa ryhmissään aluetta, mutta tapasivat toisensa pari kertaa työskentelyn lomassa. He havaitsivat, että oli antoisaa tavata toisen alan opiskelijoita välillä ja saada palautetta omalle idealle toisen alan näkökulmasta. Tapaamisten olisi haluttu olevan pidempikestoisia ja niitä olisi voinut olla enemmän - tästä tuli selvä viesti jo aikaisemminkin kuullulle, että monialaisuutta pitäisi todellakin lisätä huomattavasti opinnoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti