maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hohtavia kasveja ja tarpeellista tietoa

Future Infinite -konferenssi järjestettiin Helsingissä 11–13.6.2014. Tulevaisuudentutkimuksen akateemisen ja business-konferenssin yhdistelmässä jaettiin kiinnostavia näkökulmia tulevaisuuden kehityskulkuihin ja siihen miten erilaiset tulevaisuudennäkymät vaikuttavat yrityksiin. Jotkut asiat tulivat esille monissa eri puheenvuoroissa. Yksi näistä oli joukkoistaminen (crowd sourcing).

Joukkoistaminen on näkyvä osa suurta muutosta, joka on nähtävissä sekä taloudessa että meidän kaikkien normaalissa arjessakin. Joukossa tyhmyys tiivistyy -sanonta ei enää näytä pitävän paikkaansa. Päinvastoin. Glowing plant -projektiaan esittelemässä ollut Anthony Evans sai kumppaneineen mukavan pesämunan joukkoistamiseen perustuvat Kickstarter -sivuston kautta. Mukavalla pesämunalla tarkoitan tässä liki puolta miljoonaa Amerikan dollaria. He markkinoivat projektiaan muun muassa seuraavasti: ”Back the project today and be the first to get a glowing plant!” Projektia tukeneille lähetetään muun muassa pimeässä hohtavia kasveja tai niiden tarvikkeita vielä tänä vuonna. Koska geenimanipulointi ja synteettinen biologia ovat herkkiä aiheita tutkimusryhmä kohtasi myös haasteita joukkoistamisen muodossa. Kickstopper-sivustolla nimittäin kerättiin pesämunaa projektin pysäyttämiseksi.Evansin tiimin projektiin voi tutustua täällä. Suosittelen! Blogissa on myös lisätietoa rahoituksesta.
Konferenssin puitteissa järjestettiin myös kilpailu, jonka yksinkertaisena ajatuksena oli keksiä arkea helpottavia innovaatioita. Kilpailun voitti hyvin yksinkertainen joukkoistamiseen nojaava idea, Heippa.
Rahan sijaan Heippa liikuttelee neuvoja ja tietoa.Yksi pääpuhujista, futuristi Rohit Talwar totesi muun muassa Kickstarterin toimivan hyvin oman liike-idean testaamisen välineenä. Idean markkina-arvoa ja mahdollisuuksia voi tunnustella katsomalla, saako idea myös muiden tuen. Se on helppo tapa vakuuttaa myös päätöksentekijöitä:)

Unelmatehdas/Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti