maanantai 29. syyskuuta 2014

Tulevaisuuden nuoret yrittäjät

Kuka on nuori yrittäjä? Miltä tulevaisuus näyttää? Millainen on tulevaisuuden nuori yrittäjä? Kuuntelin Seinäjoen yrittäjyyskasvatuspäivien yhteydessä Talouselämä-lehden päätoimittajaa, Reijo Ruokasta. Ruokasta oli pyydetty puhumaan siitä, miltä tulevaisuuden nuori yrittäjä näyttää Talouslehden näkökulmasta.

Seuraavassa muutamia Ruokasen pohdintoja, jotka Unelmatehdas tunnisti omikseen ja joita Unelmatehtaassa halutaan viedä eteenpäin.

Ruokanen kertoi, että nyky nuoret, joita kutsutaan tuttavallisemmin myös milleniaaleiksi, ovat pelottomampia ja avoimempia yrittäjyydelle. Nuoret pitävät yrittäjyyttä avoimemmin yhtenä uravaihtoehtona palkkatyön lisäksi. Yrittäjyys on nuorille yksi mahdollinen urapolku, johon voi hypätä vaikkapa vain vähäksi aikaa ja sitten hypätä halutessan pois. Kuulostaa vaivattomalta ja oikealta! Ehkä milleniaalit ovat oivaltaneet jotakin, ainakin Unelmatehtaassa uskotaan niin.

photo credit: the UMF via photopin cc 

Eikä kyse ole pelkästään iältään nuorista. Ruokanen nosti myös esille kysymyksen siitä, kuka on nuori yrittäjä? Yrittäjä, joka on iältään nuori vai yrittäjä, jonka yrittäjätarina on nuori? Hyvä kysymys. Unelmatehdas kannustaa ja haluaa tukea kaikkia nuoria yrittäjiä ja yrittäjäksi haluavia. 

Vaikka Suomen taloudelliset tulevaisuuden näkymät eivät Ruokasen puheissa nousseet esille pelkästään positiivisina, olemme Unelmatehtaassa luottavaisia; yrittäjyyttä ja yrityksiä tarvitaan ja nuoret yrittäjät ovat jo paikkansa lunastaneet pelkällä asenteellaan.

Terveisiä Seinäjoelta! // Anu

PS. Videokuvaa yrittäjyyskasvatuspäiviltä löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti