torstai 18. lokakuuta 2012

Ensimmäisten tiimien teatterin huumaa Case Napapiirissä

Case Napapiiri - projekti konkreettisesti aloitettiin syyskuun viimeisellä viikolla!
Silloin 40 opiskelijaa matkailusta, hotelli- ja ravintola-alalta, liikunnasta ja vapaa-ajasta, rakennustekniikasta ja johtamisesta kohtasivat ensimmäistä kertaa. Näiden opiskelijoiden tehtävänä on Joulupukin Pajakylän ja Santa Parkin välisen "tyhjän" alueen kokonaiskonseptin suunnittelu. Eli, mitä kaikkea uutta tekemistä, näkemistä ja kokemista tuolla alueella voisi olla. Kokonaiskonseptin tarkoituksena on  täydentää ja laajentaa jo olemassa olevaa Napapiirin matkailualuetta, kuroen yhteen Pajakylän ja Santa Parkin välistä matkaa ja houkutellen enemmän asiakkaita ja paikallisia ihmisiä viihtymään siellä.

Ensimmäisessä kohtaamisessa opiskelijoista muodostettiin 5 tiimiä sattumanvaraisesti, mutta huolehtien, että jokaisessa tiimissä on edellä mainittujen alojen edustajia. Tiimit ryhmäytettiin ohjatusti, käytiin tutustumassa Case Napapiirin alueeseen, jonka jälkeen tiimeillä alkoi ohjattu ideatuotanto. Ideatuotannossa tavoitteena oli saada aikaiseksi mahdollisimman paljon materiaalia ja päivän lopuksi tiimit esittelivät ideoitaan. Ideatuotannon, kuten ryhmäyttämisenkin ohjasi VisualNorden käyttäen mm. improvisaation menetelmiä. Olin hieman mukana tarkkailemassa tiimien työskentelyä ja täytyy sanoa, ettei sellaisia hauskanpidon ääniä ole ennen kuulunut MTI:n kampuksen käytävällä. Voidaan siis todellakin puhua ideoiden irroittelusta! Osallistuneilta on myös tullut valtavan hyvää palautetta todella erilaisesta koulutuspäivästä.

Tiimit vielä syventävät ja konkretisoivat ideoitaan jatkossa olevan 2. ideatuotannon myötä. Marraskuun puolessa välissä, tiistaina 13.11. tiimit esittelevät siihen astisia tuotoksiaan julkisesti. Tiimien lopulliset konseptit on määrä olla valmiina joulukuun 14. päivään mennessä. Mielenkiinnolla saa siis odotella, millaisia konsepteja sieltä on luvassa. Seuraavat tiimit Case Napapiirissä jatkavat sitten näiden kokonaiskonseptien työstämistä eteenpäin, tehden niistä konkreettisempia ja toteuttamiskelpoisia kaikkine yksityiskohtineen. Aikaa on käytössä ainakin ensi toukokuun loppuun asti.

Unelmatehtaan projektisuunnittelija, Sari Haavikko

PS. Laitan julkisesta välikatselmuksesta erikseen tarkempaa kutsua, sinne ovat tervetulleita ihan KAIKKI kiinnostuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti